onsdag 14 september 2011

Sååååå trött!!!

Igår fick jag besked ifrån LSS-handläggaren att soc. nämnden fattat beslut om att bevilja Alexi 3 journätter av de 5 jag begärde i min ansökan.
DÅ undrar jag hur många nätter som handläggaren yrkade på i sin framställan till nämnden???
Kan knappast ha varit de 5 jag begärde i.a.f.
Men jag ska överklaga bara jag får det på papper.
Det är INTE för egen del jag söker dessa 5 nätter utöver de 2 han redan har beviljat genom FK utan det är för att Alexi bara ska behöva ha 2 olika assistenter hos sig nattetid varannan vecka. Som det är nu ska assistenterna sova med honom 5 nätter sen jag 2 och så börjar det om igen och detta hattande sliter otroligt ont på min lilla Ängel.
HAN mår absolut INTE bra som det är nu och det är ju omöjligt att få honom att må bra då de hela tiden raserar honom.

När jag frågade VAD de baserade sitt beslut på då jag sökt 5 nätter och fick 3 så svarar hon:
Nämnden anser att han har ju både en mamma och en pappa som kan ta hand om honom också!!
För det första: Alexi KAN INTE vara hos sin pappa då han har svårt att förstå varför han ska vara i en lägenhet med honom. resultatet av de gånger vi provat har varit raseriutbrott då han kommit hem och att han slagit,skallat,sparkat och bitit både mig och assistenter. Detta har jag dessutom påtalat och förklarat för dessa 2 LSS-handläggare VARJE gång jag kontaktat dom. Jag tänker INTE lämna bort mitt barn för att själv få avlastning på HANS bekostnad. Mår HAN inte bra av det så gör inte jag heller det.
För det andra (och det viktigaste): Även OM han kunde vara hos pappa så behöver han samma insats där. Målet är att han enbart ska sova med 2 av sina assistenter och inte behöva kastas fram och tillbaka mellan dem och mig. Skulle han dessutom vara hos pappa innebär det 2 nätter med pappa, 5 nätter med assistenter, 2 nätter med mig, 5 nätter med assistenter o.s.v.
Hur dum får man bli om man anser att DET är lösningen?

Har varit i kontakt med Länstidningen som kommer att göra ett reportage angående detta och även om att de VARJE GÅNG jag kontaktat dom ändrar sitt sätt att arbeta.
Det som de sa gången innan gäller helt plötsligt inte nästa gång???
Helt sjukt hur de får behandla handikappade barn som dessutom INTE SJÄLVA kan prata och berätta hur illa de far av deras handlande.
Nej nu är det KRIG och som jag sa till LT-reportern igår: Har JAG orkat i 8 år så orkar jag MINST 8 år till!

Är bara så tråkigt att man ska behöva bråka varje gång man söker en insats som de enligt lagen är berättigade till att få.

2 kommentarer:

Bodil sa...

Du går de så fruktansvärt bra Maud!! All styrka till dej :) Kramar i massor till dej å Alexi! :P

Monica sa...

Jag önskar dig all lycka denna gång, och vilket underbart jobb du gör. Tycker att de är så himla synd att de måste bråkas om de som barnen egentligen är berättiga till. Men all din styrka är de dock inte många som har, men hade jag varit i din sits så hade jag gjort lika.

Massa massa styrke kramar till er alla bästa kusin.

//Monica