onsdag 31 mars 2010

Varför är han så arg!


Dagen idag började likadant som gårdagen och jag förstår inte varför han reagerar som han gör.

Ena sekunden är han jätteglad och i nästa så smäller det. Och det är faktiskt värst när han slår på sin lillasyster för hon hinner absolut inte väja undan. Så tråkigt att se att hon vill leka med honom men hela tiden står och duckar undan för att hon väntar på en smäll. Och han är alltså riktigt arg!


Pratade med hans läkare på HAB igår då jag i söndags höjde hans dos av den lugnande medicinen och han ville att vi skulle avvakta 7-10 dagar för att det tog den tiden innan medicinen gav effekt annars skulle jag kontakta honom igen för en diskussion om att höja ännu mer. Men han blir ju så trött av den och det gör honom också på dåligt humör så jag känner att det börjar bli en ond cirkel av det hela. Och om det bara kunde ge mig en ledtråd till att han har det här beteendet. Han har haft det sen han var bebis och det är för det mesta jag som får smällarna. Har tackat gudarna många ggr för att jag har mina framtänder kvar då han skallat till mig otaliga ggr.

Vi skulle prova en annan lugnande medicin för ett tag sen vilken för det första kostade nästan 1100 kr för 28 tabletter och som vi tog 1/4 tablett av och han blev alldeles knäpp.
Helt speedad hela dagen och hela natten så jag sov inte på 20 timmar det dygnet och vägrar att testa den igen. När jag läste bipacksedeln till den så stog det att det var en medicin man gav till vuxna som inbillade sig att de såg, hörde och upplevde saker som inte fanns!!!!! Och man gav den inte till barn under 15 år och min son är 6 år??? Och han har många olika symtom men han är då rakt inte skizofren.


Nåväl i morse så blev det som vanligt ett antal slag ända fram till han skulle göra sig klar och gå till skolan då var han sitt vanliga jag. Skrattade, "pratade" och kramades om vartannat och det hade visst fortsatt hela dagen. Sen när han kom hem så var han lika glad och busig men efter ett tag så vände det igen. OM han bara kunde säga nåt ord och förklara vad det beror på. Fatta vad man känner sig misslyckad när man inte kan förstå vad han försöker förmedla och inte kan förstå varför han gör som han gör.


Han somnade i alla fall efter en del härliga skratt och kramar ikväll och nu börjar nattpasset. Brukar vara lugnt fram till 23-tiden men sen är det till att ligga och vyssja och hålla tillbaka honom på kudden till 5-tiden imorgon då han vaknar för dagen.


Sist vill jag sända en stor Kram och ett enormt Tack till ALLA mina barn som ställer upp och hjälper till med Alexi så mycket som ni gör. Och för ert tålamod och styrka att hålla tillbaka när han slåss och är arg. Utan er hjälp skulle jag aldrig klara av det.

Även hans assistenter vill jag sända en Tacksamhetens Tanke för ni gör ett otroligt jobb och ni är oumbärliga för mig, det hoppas jag att ni förstått annars vet ni det nu.

1 kommentar:

Thérèse sa...

Everything for the family <3