tisdag 28 juni 2011

Resa till Frösö zoo och Midsommar

Alexi har verkligen (äntligen) haft tur med tillsättningen av ass och han älskar dem allihop.
Storasyster kommer alltid att vara främst för honom, de har ett särskilt band mellan sig som ingen annan kan rå på, men det finns en person till som betyder väldigt mycket för honom och det är Jenny Viklund.

Förra helgen då hon jobbade så hade han nog en av de bästa helgerna på länge skulle jag tro. Hon är så underbar för hon hittar Alltid på saker med honom på helgerna.
Den här helgen så kom hon till frukost på lördag och sedan säger hon att de ska åka till hennes ställe i Lövberga och tillbringa dagen där, så de packar iordning och far.
En halvtimme senare ringer hon och säger att de ska åka till Frösö Zoo istället och tillbringa dagen där. ;))

När de kommer hem kl 18.00 så är Alexi helt slut och det visar sig att han haft en underbar dag, kollat på djur, åkt karusell och åkt med "tåget" runt djurparken vilket var helt galet roligt. ;))
Han somnade sött den kvällen, lite ont i benen på natten efter allt springande under dagen men det var det nog värt.

Dagen efter for de åter ut på utflykt och då till Lövberga där han skulle få prova åka fyrhjuling men det verkade för farligt tyckte han så det ville han inte. Men han hade haft en bra dag igen.

Midsommarafton skulle vi åka ner till Hembygdsgården för att vara med på resningen av midsommarstången, dans kring den mm men det började regna och åska en halvtimme innan så vi tänkte strunta i det.
Då det trots allt blev uppehåll åkte vi i.a.f. ner efter en stund men det blev en besvikelse då de, när vi kom dit, gjorde klart stången, reste den men sen flyttade dansen inomhus trots att det var uppehåll. ;((
Alexi klarar inte så stora folksamlingar utan att bli alldeles stirrig så det gick ju inte att vara där inne med honom och det var så trångt att man inte kunde dansa.
Därför åkte vi hem igen och fikade istället innan vi grillade middag.

Det här är sista veckan som han är på fritids för sen ska vi försöka ge honom ledigt i 3 veckor och han ska vara hemma. Hans syster Maria ska då jobba med honom för Marita har semester och vi får se hur det går då han tidigare inte klarat av att vara ledig längre stunder utan att "flippa ur".
han är ju så fruktansvärt beroende av sina rutiner och att allt är som det brukar vara så jag hoppas verkligen att det går bra den här gången.
Vi får försöka sysselsätta honom hela dagarna så att han glömmer bort sig.

Inga kommentarer: