tisdag 8 mars 2011

Oro förbytt till Glädje!
Den oro jag kände inför att behöva anställa nya assistenter för min son och tillföra honom nya människor i hans liv under en tid då han redan mådde väldigt dåligt bl.a. p.g.a. min och hans fars separation var oändligt stor.


Men Nu med facit i hand så ska jag ärligt säga att de två personer som blev anställda på skolan och hemma hos oss är de bästa som vi någonsin kunnat tänka oss, min son och jag!
Det var helt och hållet han och hans sätt att ta emot dessa personer som avgjorde att de skulle få anställning.


Marita, som jobbar med honom på skolan, har verkligen visat sig vara en toppenperson att jobba med handikappade barn.
Hon tar Alexi på rätt sätt, läser av honom och är väldigt strikt på rutiner vilket är något han mer än allt behöver.
Alexi tycker väldigt mycket om henne och han trivs utomordentligt bra i hennes sällskap.


Malin, som var en av de som sökte jobbet här hemma, gör nu arbetspraktik tillsammans med Alexi och Marita och Det har visat sig vara en jättebra lösning för situationen på skolan.
Det behöver vara 2 ass där då man som ensam ass inte har en chans att ens kunna gå på toaletten under en dag med Alexi.
Han kräver ständig tillsyn och att alltid ha en person hos sig.

Sen har vi då Jenny, guldkortet i det hela, som är anställd här hemma som Alexis ass och Det har verkligen visat sig vara ett bra val. Hon kom in i Alexis liv och har satt gränser etc direkt som han mår väldigt bra av. han sover t.ex. i sin egen säng själv när hon har nattpassen med honom. Även om han sover lika dåligt som annars så sover han i.a.f. själv, vilket inte har hänt sen han föddes.
Detta är väldigt positivt inför framtiden då mitt mål är att få honom att ligga själv i egen säng. OCh nu kanske det lyckas för mig också. ;))

Alla dessa tjejer är toppen och jag vill med detta sända dem en stor Kram och ett Stor TACK för att ni vill jobba med min son.
Det är en fröjd att se hur lycklig han är tillsammans med er och hur bra han mår trots allt tungt och jobbigt som varit och som fortfarande fortgår i hans liv.

Imorgon kommer sjukgymnasten hit med hans ortoser och Det ska bli så skönt att låta honom få vara ute och kunna gå själv igen!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så synd att jag inte kan vara med idag när sjukgymnasten kommer men jag är så förkyld och vill inte smitta Alexi och er. Ha en bra dag! // Malin