tisdag 16 november 2010

Både bra och dåligt?
I måndags var vi in till ortopeden igen för att gipsa om Alexis ben men då han tydligt visat även denna gång att han hade ont så begärde jag att få prata med hans läkare.

Vi hade turen att få träffa honom innan han började sin mottagning och då han hörde hur ont Alexi haft och att han trots gipset ändå var uppe på tå så tyckte han att vi skulle avbryta denna behandling och istället sikta in oss på en operation.

De kommer då att förlänga hälsenorna i två etapper och sen gipsa hans ben igen och den här gången ska han ha gipset i 6 veckor på raken för att sen ta bort det och prova ut nya fotortoser som han ska ha både natt och dag och under tiden han väntar på dom ska han ha gipset kvar på baksidan av benen så sammanlagt blir det 7-8 veckor med gips. ;(

Men under den tiden så skulle han inte ha lika ont då man förälngt senorna så det inte stramar bak i benen när de sträcks ut. Vet inte om det är bra eller dåligt då man bara kan göra denna operation 2 ggr med ett bra resultat och han kanske behöver den senare i livet. Men det är väl bara att chansa på att det håller sig så länge som möjligt.


Han tyckte i alla fall att det var skönt att slippa gipset igen men dagen efter hade han så ont i vänster ben att han vägrade gå på foten. Han haltade och visade att han hade rejält ont så det blir Alvedon några dagar till.


Nu väntar vi alltså bara på en operationstid och samtidigt som den här operationen ska man även ta in tandläkare för att laga hans tänder och ögonläkare för att kolla starr då dessa undersökningar och åtgärder inte går att genomföra i vaket tillstånd på honom.

Inga kommentarer: