tisdag 13 april 2010

Medicin


Ja då har han gjort ännu en dag på skolan och fritids idag och idag var det arbete i förskolegruppen igen. Han är med på samlingar och olika aktiviteter men har ju inte något stort tålamod så det blir mycket vistelse inne på Igelkotten också. Sen har han ju haft tur att få en toppenspecialpedagog som dessutom är hans Kusin! Hon började i februari men det märks redan hur han utvecklas framåt i allt. OCH det märks att hon brinner för detta och det är exakt vad Alexi behöver. Han har ju haft träning med en annan toppentjej förut men då bara viss tid i veckan. Nu har han träning med samma person 1 1/5 timme per dag 4 dagar i veckan och tillsammans med den andra tjejen en dag i veckan. Kan bara bli jättebra för honom nu!!!! ;))


Sen har vi ju haft lite problem med hans humör de sista dagarna och jag tror ju att det beror på att han får den lugnande medicinen på morgonen för den är väldigt tröttande. Och då han sover dåligt på nätterna så orkar han helt enkelt inte med sig själv. Han är väldigt trött då han kommer hem på dagarna och det resulterar i att han äter väldigt dåligt, kastar skeden på ass och tallriken i golvet. OCH en massa slag, sparkar och skallningar blir det. Vissa dagar känner man sån maktlöshet och ilska inför detta beteende att man bara gråter och undrar VAD man gör för fel?


Men saken är den att vi måste komma tillrätta med detta nu för ju större han blir desto starkare blir han och jag kan säga att en smäll från honom NU är som en smäll från en tonåring. Så då kan ni tänka er hur hårt han slår om ett par år??!! Gudskelov och Tack så slåss han inte mot de andra barnen på skolan än men det är ju bara en tidsfråga innan det kommer och det är ju INTE bra. Men hans läkare står också rådlös inför hur man ska kunna komma tillrätta med problemet. Lillasyster står alltid och duckar bredvid honom, beredd på en smäll, och DET är absolut inte bra. Nu pratade jag med hans läkare idag och vi beslutade att börja ge honom 1 tablett på morgonen och 1 på kvällen för att se om han blir mindre trött dagtid och om han börjar sova bättre på nätterna. Får hoppas att det ger resultat bara.


Annars är han ju underbart go när han har de stunderna och hans skratt är det underbaraste skratt som finns. Önskar att ni kunde höra honom för det är verkligen smittande:)

Nu hoppas jag på en lugn natt och inte som de senaste 5 nätterna då jag legat konstant och vyssjat honom från 00-tiden till 5.30 då han vaknat.

Inga kommentarer: